BAHAN-BAHAN
110gm gula kastor
110gm butter
110 gm tepung kek
25 gm sebuk koko
1 sudu the sebuk penaik
2 biji telur
1 sudu makan susu
¼ cawan coklat cip
v krim putar
v pewarna
v coklat cip
CARA-CARA
1.Masukkan butter dan gula kedalam bekas,kemudian putar menggunakan pemutar kek sehingga sebati .
2.Masukkan telur satu persatu dan putar lagi sehingga sebati,masukkan susu dan tepung sedikit demi sedikit jagan berhenti putar adunan tadi.
3.Selepas habis masukkan tepung tadi , masukkan sebuk koko dan putar sehingga sebati bahan2 itu tadi.
4.Akhir sekali masukkan coklat cip dengan menggunakan senduk kayu kacau sebati secara perlahan2.Masukkan adunan tadi kedalam cup cakes dan bakar selama 20 minit dengan suhu 180o c.
CARA MENGHIAS
1.Selepas cup cakes tadi sejuk,sediakan krim putar mengikut warna yang dikehendaki.
2.Sapu krim putar tadi keatas cup cakes.Krim putar yang selebihnya dimasukkan kedalam beg aising dan paip keatas cup cakes berbentuk bunga, akhir sekali tabor dengan coklat cip,siap untuk dihidang.
No comments:
Post a Comment